Koloman - význam mena, pôvod, charakteristika a ďalšie zaujímavosti

význam mena Koloman

Pôvod a význam mena Koloman

  • Etimológia - pôvod mena Koloman: Meno Koloman má keltský pôvod a je odvodené od mena Colmán, ktoré znamená „holub“ alebo „mierotvorný.“ Koloman nesie význam pokoja, mieru a symbolizuje pokojný a dobrotivý charakter. Toto meno bolo často spojené s mužmi, ktorí mali hlboký zmysel pre morálku a spravodlivosť.
  • História: Meno Koloman sa objavuje najmä v stredoveku, kde bolo obľúbené v Maďarsku a Rakúsku. Medzi najznámejších nositeľov patrí svätý Koloman, írsky pustovník, ktorý sa stal patrónom Rakúska a Maďarska. Jeho legenda je spojená s mierotvorcami a mužmi hlbokej viery.
  • Víťazný Koloman - meniny má 13. októbra

K menu Koloman patrí:

  • Farba: Biela
  • Vôňa: Levanduľa
  • Rastlina: Borievka
  • Kvet: Ruža
  • Strom: Borovica
  • Zviera: Holubica
  • Kov: Striebro
  • Nerast: Perla
  • Deň mesiaca: 13.
  • Číslo: 6

Pozri si aj: Najnudnejšie znamenia zverokruhu – s týmito piatimi veru veľa zábavy nezažiješ

Meno Koloman v iných jazykoch

Meno Koloman má rôzne varianty v iných jazykoch. Tu je prehľad, ako sa meno Koloman prekladá alebo mení v niektorých jazykoch:

  • Maďarčina: Kálmán
  • Angličtina: Colman
  • Francúzština: Colman
  • Taliančina: Colomano
  • Nemčina: Koloman
  • Ruština: Коломан (Koloman)
  • Poľština: Koloman
  • Čeština: Koloman

Popularita mena Koloman

Svetová popularita: Meno Koloman sa rozšírilo najmä v krajinách strednej Európy, ako sú Maďarsko, Rakúsko a Slovensko. Hoci jeho popularita klesla v modernej dobe, meno si zachováva svoje historické a kultúrne dedičstvo. V minulosti ho rodičia volili pre jeho mierotvorný odkaz a spájanie so svätými postavami.

Trendy: Na Slovensku a v Maďarsku bolo meno Koloman populárne najmä v minulých storočiach, dnes sa však teší návratu medzi rodičmi, ktorí hľadajú tradičné, ale originálne mená pre svojich synov.

Význam a charakteristika mena Koloman

Charakteristika: Meno Koloman symbolizuje mier, dobrotu a empatiu. Nositelia tohto mena sú často vnímaní ako osoby so silným zmyslom pre spravodlivosť a morálku. Koloman je meno, ktoré evokuje mierotvorcov a ľudí, ktorí sa snažia riešiť konflikty pokojne a s rešpektom.

Mierotvorný a dobrotivý: Nositelia mena Koloman sú známi svojou schopnosťou udržiavať mier a pokoj vo svojom okolí. Meno symbolizuje empatiu, láskavosť a ochotu pomáhať druhým. Kolomanovia sú tí, ktorí dokážu zmierniť napätie a priniesť harmóniu do vzťahov.

Empatia a starostlivosť: Kolomanovia sú starostliví a empatickí ľudia, ktorí sú vždy pripravení pomôcť svojim blízkym. Ich schopnosť vcítiť sa do pocitov druhých ich robí veľmi obľúbenými v kruhu priateľov a rodiny.

Spoločenskosť a otvorenosť: Nositelia mena Koloman sú priateľskí a otvorení ľudia, ktorí ľahko nadväzujú nové priateľstvá a vytvárajú harmonické vzťahy. Ich pokojná a milá povaha ich robí veľmi obľúbenými vo svojom okolí.

Sviatok: Meniny Koloman oslavuje 13. októbra.

Odvaha a vnútorný pokoj: Meno Koloman symbolizuje vnútornú silu a odvahu prinášať mier. Nositelia tohto mena sú odvážni a pevní vo svojich hodnotách, čo im pomáha riešiť konflikty s rozvahou a rešpektom.

Numerológia a meno Koloman

Číslo mena: Podľa numerológie meno Koloman korešponduje s číslom 6, ktoré predstavuje harmóniu, rovnováhu a zmysel pre rodinu. Ľudia s týmto číslom sú často veľmi starostliví a majú silný zmysel pre pomoc druhým.

Inšpiruj sa: Voda, hory alebo kniha? Vychutnajte si relaxáciu podľa svojho znamenia zverokruhu!

Astrologické aspekty

Zverokruh: Meno Koloman môže byť spojené so znameniami Váhy a Rak, ktoré sú známe svojou túžbou po harmónii, rovnováhe a emocionálnej stabilite. Tieto znamenia symbolizujú mier a starostlivosť, čo sa prejavuje v charaktere nositeľov mena Koloman.

Známe osobnosti s menom zo Slovenska a Česka:

Zahraničné známe osobnosti s menom:

Kultúrne a literárne odkazy

Meno Koloman je historicky spojené so svätým Kolomanom, ktorý bol uctievaný ako patrón mieru a pokoja v Rakúsku a Maďarsku. V kultúrnych odkazoch sa meno objavuje ako symbol lásky k pokoju a spravodlivosti, často spájané s mužmi, ktorí majú silný zmysel pre morálne hodnoty a mierotvorné schopnosti.

Rady pre rodičov

Pri výbere mena Koloman je dôležité zvážiť jeho historický a duchovný odkaz. Toto meno je ideálnou voľbou pre rodičov, ktorí hľadajú meno s hodnotami mieru, pokoja a spravodlivosti. Koloman je meno, ktoré prináša harmóniu a vyrovnanosť do života svojich nositeľov.

Pre koho sa najviac hodí meno Koloman:

Meno Koloman je ideálne pre rodiny, ktoré hľadajú meno so silným kultúrnym a duchovným významom. Nositelia tohto mena sú často plní empatie, pokoja a starostlivosti, čo z neho robí skvelú voľbu pre rodičov, ktorí chcú pre svoje dieťa meno plné mieru a harmónie.

Pozri si: Najkoketnejšie znamenia zverokruhu – týchto šesť má flirtovanie v krvi!

Zaujímavosti o mene Koloman

Etymologický pôvod: Meno Koloman pochádza z keltského mena Colmán, čo znamená „holub,“ symbolizujúci mier a pokoj. Toto meno nesie v sebe hlboký význam mierotvorcu a spravodlivosti.

Historické postavy: Svätý Koloman, írsky pustovník a patrón Rakúska, bol významnou osobnosťou, ktorá sa stala inšpiráciou pre mnohých. Jeho odkaz žije dodnes v mnohých krajinách strednej Európy.

Medzinárodná popularita: Meno Koloman a jeho varianty sú rozšírené po celej Európe, najmä v krajinách ako Maďarsko, Rakúsko a Slovensko. Nositeľov mena spája hlboký zmysel pre pokoj a spravodlivosť.

Literárne odkazy: Meno Koloman je často spojené s literárnymi postavami, ktoré predstavujú mierotvorcov a mužov s veľkým zmyslom pre spravodlivosť.

Moderná popularita: V súčasnosti sa meno Koloman opäť vracia medzi obľúbené mená vďaka svojmu historickému a kultúrnemu odkazu. Je to meno, ktoré rodičia často volia pre jeho pozitívny význam a spojenie s hodnotami mieru a pokoja.

Vplyv na osobnosť: Nositelia mena Koloman sú často vnímaní ako pokojné a vyrovnané osoby s hlbokým zmyslom pre spravodlivosť a harmóniu. Meno symbolizuje mierotvorcov, ktorí dokážu priniesť pokoj do napätých situácií.

Symbol mieru a spravodlivosti: Meno Koloman evokuje mier a spravodlivosť, čo z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú meno spojené s duchovnou silou a vnútorným pokojom.

Rozmanitosť foriem: Meno Koloman má mnoho variácií v rôznych jazykoch, čo ho robí medzinárodne uznávaným menom s bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom.

Ďalšie podobné mená:

  • Kálmán – maďarská verzia mena.
  • Colman – anglická verzia mena.
  • Colomano – talianska verzia mena.
  • Koloman – česká verzia mena.
  • Kolomán – poľská verzia mena.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE